BALASSA GYÖRGY

balassa_gyorgy

Balassa György, a PREGA Gyakorlati Nap tápanyag-gazdálkodási állomásának vezetőjeként várja majd az érdeklődő hallgatóságot július 21-én.

Miről szól az előadás?
A szélsőséges környezeti viszonyok a mezőgazdaságot óriási kihívás elé állítják, így a célzott és tudatos beavatkozási módok egyre fontosabbá válnak. A precíziós gazdálkodásban a drónoknak emiatt kiemelt szerep jut, hiszen szakértő kezekben hasznos információval szolgálnak például a tápanyag-gazdálkodási folyamatokban. A gyakorlati nap alkalmával bemutatásra kerül egy Baracska melletti őszi búza tábla fejtrágyázásának kidolgozása és a kijuttatás eredményei.

Mit érdemes tudni az előadóról?
Balassa György az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) végzett növénybiológusként, és jelenleg is aktívan részt vesz alapkutatási projektekben. Fő kutatási területe a növényi stresszélettan metabolomikai és molekuláris folyamatainak vizsgálata. Jelenleg futó egyik kutatása a szalicilsav és a szárazságstressz jelátviteli útvonalainak finomhangolását végző kis-RNS-ek molekuláris hatásmechanizmusának feltárása, dinamikájának megismerése. Ezen felül olyan, a gyakorlatban is bevethető biológiailag aktív vegyületek hatásának vizsgálatát végzi, amelyek a növények ellenállóképességét fokozhatják abiotikus és biotikus stresszorok esetén.

Szakértőként dolgozik továbbá az AGRON-nál. A fejlesztési munkában a növényélettani eredmények és a drónokra szerelt szenzorok által gyűjtött adatok összefüggéseivel, statisztikai elemzésével foglalkozik. Látható tartományú és multispektrális szenzorok adatainak felhasználásával vizsgálati módszereket fejleszt, amik egy döntéstámogatási és előrejelző rendszer alapjait képezik. A drónpilóta-képzések során a távolsági spektroszkópia elméleti alapjait oktatja. A kutatás és fejlesztési munka alapkutatási részének és az oktatásoknak az ATK MGI ad otthont Martonvásáron.

Te se maradj le a PREGA Gyakorlati Nap érdekes előadásairól!