Ezzel az elektromos robottal turbóznák fel a szüretet a britek

Egy brit startup önjáró elektromos robotot fejlesztett, hogy segítsen a kézzel szedett növények gyorsabb betakarításában.

A Farm Acres által fejlesztett robot a mesterséges intelligenciának, az automatizálásnak és az elektromos meghajtásnak köszönhetően egyszerűsíti a betakarítási folyamatokat – írja az Agrárszektor. A Carry nevet kapó robot a gyártó szerint akár 30%-kal is megnövelheti a hatékonyságot.

Carry képes felismerni és elkerülni a körülötte lévő akadályokat, a begyűjtött adatokból pedig tovább tudja javítani a pontosságát. A robot távirányítással, vagy a számítógépes érzékelésre épülő rendszere segítségével is vezérelhető így képes egész nap önállóan és biztonságosan követni a gazdaságban dolgozókat. Jelentős segítséget nyújt a földeken dolgozó emberi munkaerőnek, és csökkenti a rájuk nehezedő fizikai terhelést.

A cserélhető akkumulátor 7-10 órás üzemidőt tesz lehetővé, egy feltöltéssel nagyjából 10-16 kilométernyi utat tud megtenni. A robot teherbírása eléri az 500 fontot, ami nagyjából 226 kilogrammnak felel meg. Ezt a termésmennyiséget képes szállítani bármilyen terepen, bármilyen időjárási körülmények között.