BERECZKI ANNA

bereczki_anna

Bereczki Anna a SMAPP LAB, társalapítója, kutatásvezetője. Digitális csapdahálózatok a kártevők monitorozására címmel ad elő a július 21-ei PREGA Gyakorlati Napon.

Miről szól az előadás?
A globális felmelegedés súlyos problémákat okoz az egész világon. A kártevők életmódjára, rajzásdinamikájára is nagy hatással van. A gazdák életét nagyban megnehezíti az, hogy kiszámíthatatlanná vált a molyok kártétele és egyre növekszik a rovarkártevő-nyomás, így a termésük biztonsága került veszélybe. A SMAPP LAB-nél egy olyan digitalizált csapda családot fejlesztünk ki, amivel az integrált növényvédelemhez szükséges különféle kártevők elleni hatékony védekezési pontok előrejelezhetőek. A digitális kártevő monitorozást nem pontszerűen, hanem regionális vagy országos digitális csapdarendszerek kiépítésével valósítjuk meg. Ennek köszönhetően az egészen kis gazdaságoktól kezdve a legnagyobbakig versenyelőnyt teremtünk, amit az előfizetéses konstrukciónk által mindenki számára elérhetővé teszünk.

Mit érdemes tudni az előadóról?
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán szerzett diplomát. Ő maga is őstermelő, családja mezőgazdasággal foglalkozik, úgy is mondhatjuk, hogy belenőtt az agráriumba. Több éves tapasztalattal rendelkezik agrárkutatásokban, már igen fiatalon belekezdett saját projektmunkákba. Korábbi témái is szorosan kötődnek a növényvédelemhez és a fenntartható mezőgazdasághoz. Ezek mellett a Nők a Tudományban Egyesület Nagyköveteként tapasztalatot gyűjtött arról is, hogyan kell másokat inspirálni, biztatni, valamint csapatban dolgozni és vezetni azt.

Te se maradj le a PREGA Gyakorlati Nap érdekes előadásairól!