Dr. MESTERHÁZI PÉTER ÁKOS

MESTERHAZI_PETER_AKOS

Dr. Mesterházi Péter Ákos a PREGA Gyakorlati Nap adatkezelési állomásán tart előadást július 21-én. 

Miről szól az előadás?

Az előadás címe: Vantage – digitális mezőgazdasági megoldások az AXIÁL Kft-től

A mezőgazdaság digitalizációja számos területen előnyös változást hozhat, mind a termelők, mind az ágazat többi szereplője, nem utolsó sorban a fogyasztók számára. Bevezetése ugyanakkor kihívás elé állítja az érintetteket. Az előadásban a szántóföldi növénytermesztést folytató gazdálkodók szemszögéből kerül tárgyalásra ez a kérdés, kitérve az ezzel kapcsolatos kihívásokra és az elérhető megoldásokra. Említésre kerülnek azok a mindennapi gyakorlati problémák, mint a vegyes gépparkok adatainak kezelése, az egységes adatállományok létrehozásának és fenntartásának nehézségei, vagy azok a problémák, amelyekkel a helyspecifikus tápanyag-gazdálkodás gyakorlati megvalósítása során szembesülnek a gazdálkodók. 

Mit érdemes tudni az előadóról?

Dr. Mesterházi Péter Ákos az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője, a Széchenyi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának címzetes egyetemi docense.
Okleveles agrármérnök. 1997-óta foglalkozik a helyspecifikus növénytermesztéssel. Ebből írta diplomamunkáját, majd PhD disszertációját. Címzetes egyetemi docensként részt vesz a hazai agrár felsőoktatásban zajló MSc. és szakmérnöki képzésekben. Rendszeresen kérik fel precíziós gazdálkodással kapcsolatos diplomadolgozatok, PhD disszertációk bírálatára, szakcikkek írására. 

Te se maradj le a PREGA Gyakorlati Nap érdekes előadásairól! Jelentkezz most!