DR. PECZE ZSUZSANNA

pecze_zsuzsa_2021

Dr. Pecze Zsuzsanna a PREGA Gyakorlati Nap előadójaként várja az érdeklődőket július 21-én. 

Miről szól az előadás?

Előadásának címe: A hatékony precíziós szaktanácsadás programja az IKR Agrár-nál

Az IKR Agrár Kft. precíziós gazdálkodási szolgáltatása a táblán belüli azonos terméspotenciálú területek, úgynevezett menedzsment zónák meghatározásán alapszik. Ezen zónák meghatározásának pontosságán múlik a szaktanácsadási folyamat sikeressége. A módszer eredményeként, amellyel dolgoznak, olyan zónákat kapnak, amelyek stabilak, hosszú éveken át szolgálják információtartalmukkal szaktanácsadói tevékenységüket. A zónákban lévő talaj tápanyag-szolgáltatási tulajdonságainak mérésével pontosítják szaktanácsaikat.

A mért, vizsgált táblák alapadatait és a létrejött rétegeket, térképeket térinformatikai rendszerükben, egységes formátumban tartják nyilván. A megrendelők weben keresztül férhetnek hozzá a számukra szükséges információkhoz térkép formájában.

Vállalják a zónákban elért pontos műholdas vagy jól kalibrált kombájnos hozamértékek ismeretében a zónánkénti jövedelem meghatározását. Ennek ismerete határozza meg a precíziós gazdálkodás sikerességét és létjogosultságát.

Mit érdemes tudni az előadóról?

Dr. Pecze Zsuzsanna, IKR Agrár Kft. fejlesztési ágazatvezetője.
PhD hallgatóként kutatóhelye a Nyugat-Magyarországi Egyetem Agrárműszaki Intézete volt. 

Mivel a térinformatikai ismeretek elengedhetetlenek a precíziós gazdálkodásban, ezért a 2002. évben agrárinformatikus, térinformatikus szakmérnöki diplomát is szerzett. Doktori fokozatot 2001-ben ért el, dolgozatát A precíziós (helyspecifikus) növénytermesztés feltételrendszere címmel írta.

A doktori fokozat elnyerése után lehetősége nyílt az IKR Zrt. technológia fejlesztési ágazatvezetői munkakör betöltésére. Az IKR Agrár Kft. Magyarország egész területére kiterjedő több százezer hektáron szervezi és integrálja a növénytermelést. Éppen ezért folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a precíziós szaktanácsadási módszer fejlesztésére.

Munkája során a precíziós gazdálkodási technológia fejlesztésén túl ideje nagyobb részében a precíziós talajminta-vételi, talajvizsgálati és szaktanácsadási munkákat irányítja húsz éve.

Rendszeresen vállal oktatást a SZIE Mosonmagyaróvári Karán és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Keszthelyi Krán szervezett precíziós szakmérnöki képzésen.

Te se maradj le a PREGA Gyakorlati Nap érdekes előadásairól! Jelentkezz most!