DR. VIRÁG ISTVÁN

virag_istvan

Dr. Virág István a PREGA Gyakorlati Nap talajjal foglalkozó állomásának egyik előadójaként várja majd az érdeklődő hallgatóságot július 21-én. 

Miről szól az előadás?

Az előadás címe: CropXplorer – Innovatív talajvizsgálati megoldások

A termésben megfigyelhető heterogenitás nagyon szoros összefüggésben van a termőhelyi adottságokkal. A pontszerű talajvizsgálat időigényes, és a mérési technológia miatt nem alkalmas nagyobb méretű táblák pontos feltérképezésére. A CropXplorer rendszer, érintésmentesen, az elektromágneses technika révén nem csak a teljes terület térképezésre, hanem valós idejű munkagép-vezérlési megoldásokra is alkalmazható. Eltérő mélységű talajművelés vagy differenciált tőszám-szabályozás az aktuálisan érzékelt vezetőképesség alapján, egyetlen komplett rendszer segítségével.

Mit érdemes tudni az előadóról?

Dr. Virág István az Agrotec Magyarország Kft. precíziós gazdálkodási termékmenedzsere. 2009 óta foglalkozik a mezőgazdasági GPS technológiával. PhD hallgatóként a terv alapú kijuttatás lehetőségeit és buktatóit vizsgálta. A doktori fokozat megszerzése után fejlesztőmérnökként a versenyszférában is lehetősége volt további szakmai fejlődésre egy kisparcellás kísérleteket is végző cégnél. 2015 év végén kezdett az Agrotec Magyarország Kft-nél precíziós gazdálkodási termékmenedzseri pozícióban.

Te se maradj le a PREGA Gyakorlati Nap érdekes előadásairól! Jelentkezz most!