Abraham-Balazs-Veggid-foto

Ábrahám Balázs

VeggID

társalapító és projektvezető

Ábrahám Balázs a veggID társalapítója és projektvezetője elméleti fizikus diplomáját 2017-ben szerezte meg az ELTE-n kiemelkedő teljesítménnyel. Jelenleg gépészmérnökként tanul a BME-n. Tanulmányai mellett a felfedezés iránti vágya miatt eredményes kutatásokban is részt vett, és rendszeresen adott elő TDK és OTDK konferenciákon hálózatkutatás és közgazdaságtan témákban is. Mindig érdekelték az innovatív ötletek, és számos startup versenyen ért el helyezést, úgy mint a BlackRock Hackathon, EON Hackathon és az NKM Hackathon versenyeken. Csapatával együtt megnyerte az első magyar blockchain témájú versenyt, a Block Knights Contestet. Tanulmányokat folytatott Hollandiában, Angliában és Új-Zélandon. Egy izgalmas és lehetőségekkel teli területnek találja az agráriumot. Mérnökként hatalmas kihívást lát a veggID rendszerének a megalkotásában, mely komplexitásának köszönhetően számos mérnöki ágazathoz kapcsolódó innovációt igényel. A NAK által 2019-ben rendezett Agrotech Hackathonon született ötlet továbbfejlesztése, és a veggID víziójának teljesítése a cél. Hisz benne, hogy ezzel segítheti a tudatosabb és egészségesebb életmód elterjedését, és népszerűsítheti az agrárium kiváló hazai termékeit megcélozva elsősorban a fiatal generációt.

A veggID teljesen új startup: az egyedi QR-kódos beazonosítás lehetővé teszi, hogy a termelő zöldségeinek és gyümölcseinek beltartalmi értékei vegyszerterhelése és kereskedelmi információi könnyen és gyorsan elérhetők legyenek. Első vevője a Veresi Paradicsom Kft. az E&Y 2019-es innováció díjas vállalkozása. A QR-kódot a fogyasztó a csomagoláson találja, melyet bármely okostelefonnal könnyedén beolvashat. A beltartalmi értékek méréseit és élettani megállapításokat a veggID-val együttműködő független szakértői szervezetek végzik, mint a SZIE és a PTE. A veggID-val ellátott termékek így kiemelkednek versenytáraik közül. Az előadásban bemutatjuk, hogyan, milyen paraméterek alapján mérjük a veggID-nél a zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékeit, hogyan működik biztonságosan a zárt minősítési rendszer, hogyan kerül a csomagolásra a QR-kód, mit lát, milyen információkat kap a felhasználó, amikor leolvassa a kódot, hogyan csatlakozhatnak a termelők a kezdeményezéshez, hogyan járul hozzá a veggID ahhoz, hogy minél több tiszta termesztésű zöldéség és gyümölcs kerüljön a fogyasztóhoz és hogyan védi ez meg a magyar gazdákat.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: