Balassa-Gyorgy_Agron-foto

Balassa György

AGRON Technologies Kft.

Balassa György az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) végzett növénybiológusként és jelenleg a doktori fokozatszerzésen dolgozik. A doktori program részben az ELTE Természettudományi Karának Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszékén, illetve az Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézetének (ATK MGI) Növényélettani Osztályán zajlik. Fő kutatási területe a növényi stresszélettan metabolomikai és molekuláris folyamatainak vizsgálata. Jelenleg futó egyik kutatása a szalicilsav és a szárazságstressz jelátviteli útvonalainak finomhangolását végző kis-RNS-ek molekuláris hatásmechanizmusának feltárása, dinamikájának megismerése. Ezen felül olyan, a gyakorlatban is bevethető biológiailag aktív vegyületek hatásának vizsgálatát végzi, amelyek a növények ellenálló-képességét fokozhatják abiotikus és biotikus stresszorok esetén. Az AGRON cégcsoport egyik alapító tagja, aki a kutatási részleget vezeti és felügyeli. A cég fő tevékenységi területe a növényélettani eredmények valamint a drónokra szerelt szenzorok által gyűjtött adatok összefüggései és ezek statisztikai elemzése, az eredmények gyakorlatba való átültetése.

A szélsőséges környezeti viszonyok a mezőgazdaságot óriási kihívás elé állítják, így célzott és tudatos beavatkozási módok egyre fontosabbá válnak. A precíziós gazdálkodásban a drónoknak emiatt kiemelt szerep jut, mivel segítenek részletesen megismerni a táblánkat. A megfelelő tudományos háttérrel fejlesztett vizsgálati módszerekkel lehetőség nyílik felmérni a vetett kultúra fizikális és élettani állapotát. E folyamatot döntéstámogatási rendszerek végzik, amik szerves részévé válnak majd a jövő mezőgazdaságának. Az előadáson többek között bemutatásra kerülnek a multispektrális távérzékelés témakörében végzett legfrissebb kutatási eredményeink és a belőlük levonható következtetések.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: