Csurka-Tamas-SZIE-foto

Csurka Tamás

Szent István Egyetem

nappali tagozatos PhD hallgató

Csurka Tamás, minőségirányítási és folyamatfejlesztési szakember tapasztalatát több, az élelmiszeriparban eltöltött év során szerezte. Jelenleg a SzIE Élelmiszertudományi Karán foglalkozik állati eredetű melléktermékek feldolgozás-technológiáinak fejlesztésével, valamint külső tanácsadóként működik közre minőségirányítási rendszer-telepítésekben és -fejlesztésekben.

950 és 2000 között a népesség „csak” közel megkétszereződött, a hús-előállítás mértéke viszont közel megötszöröződött: 45 milliárd kg/évről 233 milliárd kg/évre nőtt. A hússzükséglet a FAO szerint 2050-re 410 milliárd kg/év, egy másik kutatás szerint pedig még több: 465 milliárd kg/év lesz. Míg az emberiség húsigénye folyamatosan növekszik, a termőföldek kiszolgálóképessége világszinten csökkenő tendenciát mutat, valamint a teljes termőföldterület maximuma több elmélet szerint 1,8 milliárt hektár, melyből 1,6 milliárd hektárt már 2016-ban kihasználtunk. A birtokunkban lévő információk alapján egyértelműen látjuk, hogy a jövőben szükségszerűvé válik eddig fel nem használt fehérjeforrások bevonása és a hús, mint élvezeti termék helyettesítése. A hátrányos információk ismeretében vajon mik a lehetőségei a húsiparnak és milyen konkurenciával kell megkűzdenie? Hogyan indulhatunk el egy fenntarthatóbb jövő felé, amelyben szerepel a hús is?

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: