golyofej

Dr. Dobos Endre

Miskolci Egyetem, Földrajz-Geoinformatika Intézet

egyetemi docens, intézeti tanszékvezető

A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett agrármérnöki szakon 1993-ban, majd 1998-ban doktorált az amerikai Purdue Egyetemen digitális talajtérképezési témakörben. 1993-tól a Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatikai Intézetében dolgozik, illetve a Természetföldrajz-Környezettan intézeti tanszék vezetője. Az elmúlt években a mezőgazdasági talajok állapotának felmérésével, illetve a talajok precíziós gazdálkodást meghatározó jellemzőinek térképezésével foglalkozik. A Magyar Talajtani Társaság Talajtérképezési és talajgenetikai szakosztályának elnöke, illetve a Nemzetközi Talajtani Társaság Talajgenetikai Osztályának elnöke.

A precíziós gazdálkodás hatékony művelésének a legkritikusabb pontja a környezeti adathiány. Ismernünk kell a termőhelyi adottságokat ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk hozzá. A jelenlegi adatgyűjtési módszertan és adatértelmezés nem tudja kielégíteni a precíziós gazdálkodási igényeket, többségük csak pillanatfelvétel egy két talajjjellemzőröl, de nem ad választ a jellemzők időben és térben változó dinamikájára, illetve a folyamatokra, amik alapján a változások értelmezhetők és tervezhetők. Ezen talajtulajdonságok csak szelvényben és térbeli összefüggésben értelmezhetők.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: