Feher-Milan-Debreceni-Egyetem-foto

Dr. Fehér Milán

Debreceni Egyetem

tudományos munkatárs

Fehér Milán 1985-ben, Debrecenben született. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán akvakultúra szakirányon szerzett agrármérnöki diplomát 2009-ben. Egy éven keresztül tanszéki mérnökként tevékenykedett az Állattenyésztéstani tanszék akvakultúra munkacsoportjában, majd PhD allgatóként folytatta tanulmányait. Doktori kutatásai során a barramundi és a vörös árnyékhal lárva- és ivadéknevelési technológiáját vizsgálta, doktori értekezésének megvédését követően 2014-ben PhD fokozatot szerzett.

Miközben az akvakultúra a legdinamikusabban növekvő globális élelmiszeripari szektor, a hazai haltermelés volumene évek óta alig változik. A magyarországi halászati ágazat meghatározó halfaja továbbra is a ponty (Cyprinus carpio), amely legfrissebb adatok szerint az étkezési haltermelésünk közel 80%-át teszi ki. A halfaj nevelése a hagyományos, extenzív tógazdasági technológiára alapozott, ugyanakkor a gazdasági és környezeti változások megkövetelik a hazai pontytermelés diverzifikációját. Az intenzív körülmények között történő halhús termelés az egyik lehetséges válasz az ágazat előtt álló kihívásokra, hiszen precíziós technológiai és takarmányozási elemek alkalmazása növeli a termelés biztonságát, egyúttal az így előállított termékek megfelelnek a nyomon követhetőségével szemben támasztott, legmagasabb szintű fogyasztói elvárásoknak is.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: