Hoitsy-Marton-foto

Dr. Hoitsy Márton

állatorvos

Hoitsy Márton 2017-ben végzett a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen és a tanulmányai befejezése után a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint a Lillafüredi Pisztrángtelepen kezdett el dolgozni állatorvosként. A képzése alatt elvégezte a vadgazda mérnöki szakirányt is. Vet4Fish nevű magánpraxisában főleg vízi állatok, halak egészségvédelmével és gyógyításával foglalkozik. Gyakornokként Máltán az AquBioTech cégnél szerzett tapasztalatot mind állatorvosi, mind pedig recirkulációs és biológiai szűrőrendszerek terén. Állatorvosi segítséget nyújt haltenyésztőknek, akvakultúrával foglalkozó cégeknek és hobbi akvaristáknak. Vadegészségügyi szakállatorvos képesítést szerzett 2019-ben. Jelenleg PhD témájában a Tenyésztett pisztrángfélék daganatos megbetegedéseinek vizsgálatával foglalkozik.

A világ rohamosan növekvő népességének élelmiszerigényét előreláthatólag az akvakultúrából tudjuk majd fedezni. Intenzív, szuperintenzív haltermelő telepeken a megfelelő termelés érdekében elengedhetetlenek a precíziós állattenyésztés eszközei. A vízi környezet miatt még fokozottabb ellenőrzés szükséges. Az optimális termelés eléréséhez számos fizikai és kémiai vízparaméter mérése válik elengedhetetlenné. Nemcsak a telepeken, hanem szállítás során is monitoring rendszerekkel követik nyomon a különböző értékek változását, ezáltal biztosítva a megfelelő körülményeket a halak számára, valamint csökkentve a szállítási stresszt. Mindezek mellett nem szabad megfeledkezni az állategészségügyi tényezőkről sem, amelyek jelentős szerepet töltenek be a termelésben.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: