Dr-Juhasz-Aniko

Dr. Juhász Anikó

Agrárminisztérium

helyettes államtitkár

Okleveles Kertészmérnök és Szakfordító, 2010-ben szerezte meg PhD-ját Gazdálkodás és Szervezéstudomány területen. Tizenhét éves tapasztalattal rendelkezik az élelmiszer-ellátási lánc és a hozzá kapcsolódó szakpolitikai kutatás területén. 2017 óta társ-elnöke az EU Agrárkutatási Állandó Bizottsága (SCAR) Agrárgazdasági Tudás- és Innovációs Rendszerek stratégiai munkacsoportjának.
Jelenlegi pozíciójának egyik kiemelt feladata a digitális agrárstratégia, ami a jövő mezőgazdaságának kulcskérdése lesz, ezen belül a precíziós mezőgazdasággal, az ICT technológiák bevezetésével, távérzékelési rendszerek automatizálásával, melyek elősegítik a termelők környezeti megfelelését az új Közös Agrárpolitikában

A digitalizáció és a precíziós mezőgazdaság nem aszpirin, csak átgondolt, kitartó fejlesztés és (ön)képzés, valamint tudatos és információvezérelt irányítás mellett biztosítja a lehetséges előnyöket. A Digitális Jólét Program (továbbiakban: DJP) keretében elkészült Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának (a továbbiakban: DAS) célja, hogy az információk gyűjtésével, feldolgozásával, a technológiai műveletek automatizálásával és robotizálásával hozzájáruljon a mezőgazdasági termelés jövedelmezőségének növeléséhez a rendelkezésre álló környezeti erőforrások hatékony felhasználása mellett. Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának 2023-ig tervezett megvalósításával hazánk nemcsak sikeres alkalmazója lehet az új technológiáknak, hanem – a fejlesztések aktív közreműködőjeként – nyertese is lehet a világ agráriumában zajló szükségszerű változásoknak. A DAS megteremti az összhangot a Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni elképzeléseivel is, hiszen az új KAP horizontális célja a modernizáció, amely alatt a digitalizáció, az innováció és a szaktanács eszközeit érti a rendelettervezet, és ezek hivatottak segíteni a termelőket az egyre szigorodó fenntarthatósági célok elérésében. A szakpolitikai munkánk során arra törekszünk, hogy olyan intézkedéseket dolgozzunk ki, amelyek révén a digitalizáció, mint a 21. század nagy ígérete, ne csalódást okozzon, hanem valódi előrelépést jelentsen a lehető legtöbb gazdálkodónak. A PREGA épp ebben segíthet minket, ezért kérjük vállaljanak aktív szerepet, kérdezzenek, javasoljanak.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: