Sisak-Istvan-SZTE-foto

Dr. Sisák István

Szegedi Tudományegyetem

tudományos főmunkatárs

Dr. Sisák István a mezőgazdasági tudomány kandidátusa (talajtan), a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán tudományos főmunkatárs, a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki szak vezetője.

A precíziós mezőgazdaság a talajtani változatosság megértésével és az ehhez való alkalmazkodással kezdődött több évtizeddel ezelőtt. A kutatók és a gépgyártók nagy reményeket fűztek a gyors elterjedéséhez, de a várakozásokhoz képest kimondottan lassan terjed. Ennek csak egyik oka, hogy a mezőgazdaság konzervatív ágazat, de ennél sokkal fontosabb, hogy a termelők a jelentős beruházási költségekhez és a működtetés során szükséges sokkal nagyobb tudásigényhez képest (ami szintén drágább) nem látják pontosan a megtérülést. A drónos alkalmazások ebben a nehezen előrehaladó folyamatban katalizátor szerepet fognak játszani. Elsősorban a monitoring drónok olyan eszközt adnak a a gazdálkodók kezébe, amivel ő a saját tudásának a hasznosulását képes lesz megsokszorozni, ezzel számára pontosan bemérhetővé válik a drágább eszközök megtérülése is.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: