Szalay-Laszlo-SZIE-foto

Dr. Szalay László

Szent István Egyetem

egyetemi docens

Szalay László habilitált egyetemi docens a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Gyümölcstermő Növények Tanszéken. PhD tudományos fokozatát 2002-ben szerezte meg. Gyümölcstermesztéssel, fajtaismerettel és gyümölcsélettannal kapcsolatos tantárgyakat oktat magyar és angol nyelven. Fő kutatási területe a csonthéjas és almatermésű fajok abiotikus tűrőképességének, valamint fenológiai és morfológiai jellemzőinek tanulmányozása, ezen kívül a művelési rendszerek és technológiai elemek fejlesztését megalapozó vizsgálatok. Kutatási eredményeit rendszeresen publikálja tudományos és szakmai fórumokon, széleskörű kapcsolatokat tart fenn a szakma hazai és külföldi résztvevőivel.

Az egyre terjedő precíziós megoldások közül a gyümölcstermesztésben azok iránt a legnagyobb az érdeklődés, amelyek kézi munkaerőt váltanak ki. Az almatermesztésben a leginkább munkaigényes munkafolyamatok a metszés, a gyümölcsritkítás és a szüret. Az előadásban ez utóbbira összpontosítunk. Megnézzük, hogy milyen korszerű megoldások állnak rendelkezésre, és milyen feltételekkel tudjuk azokat alkalmazni.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: