Harmati-Istvan-Krivaja-doo-foto

Harmati István

Krivaja d.o.o.

ügyvezető

2012 júliusában kaptam meg a lehetőséget arra, hogy átvegyem Szerbiában egy mezőgazdasági vállalat – a Krivaja doo vezetését. A Krivaja doo történelme egészen az 1945-ös évig vezethető vissza. A múltban és a jelenben is meghatározó szerepet töltött és tölt be a szerbiai, illetve vajdasági agrárium fejlődése szempontjából. 2012 – 2013. célkitűzése a vállalat átszervezése és a stabilitás megteremtése volt. 2014-ben fogalmaztuk meg a vállalat alapértékeit: Felelősség, Kölcsönösség, Zöld Profit, Nyitottság, Minőség, Aktivitás. Célkitűzéseink között kiemelt szerepet kapott, hogy megismerjük a modern szántóföldi növénytermesztési gondolatokat. Több magyarországi szakember segítségével kaptunk képet arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy más típusú tudatos gondolkodásban. 2015. évben kezdtünk el foglalkozni a precíziós technológiák bevezetésével és az agrárdigitalizáció kérdéseivel. Aktívan közreműködünk abban, hogy a szerbiai szántóföldi növénytermesztés képet kapjon arról a sok lehetőségről, amelyet a modern szántóföldi növénytermesztéshez való felzárkózás biztosít. Munkánk elismeréseként a szerbiai miniszterelnök és több hazai és nemzetközi szakember közreműködésével megkaptuk az első szerbiai „Digitális Farm” címet a Krivaja doo telephelyén. A modern szántóföldi növénytermesztés számunkra a lehetőségek halmazát jelenti az eredményes gazdálkodáshoz, illetve lehetőséget teremt a Tudatos Szántóföldi Növénytermesztésre (TSZN).

Termelői gondolatok egy támogatás nélküli gazdálkodási környezetben. A nyereség termelés jelenti a cég jövőjét. Ha elfogadjuk a parcellán belüli adottság heterogenitást, a homogén termelési zónák differenciált teljesítmény elvárását, differenciált árbevétel termelő képességét, differenciált kiszolgálását, differenciált költségigényét, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy a gazdálkodásunk sikerét a homogén termelési zóna szintjén kell mérni.
Mit tekintünk sikernek? Mi a siker mérőszáma? Melyik homogén termelési zóna kapja az aranyérmet? Nyitni a nyereség (profit) ollót! De hogyan?

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: