Papp Gabriella OMSZ fotó

Papp Gabriella

Országos Meteorológiai Szolgálat

A meteorológiai információk felhasználása nélkülözhetetlen nem csupán az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát fenyegető időjárási veszélyhelyzetek elkerülésében, hanem a társadalom és a gazdasági élet szempontjából fontos döntések meghozatalában is. Az agrárium – korunk egyik legnagyobb kihívása – a klímaváltozás által egyik legközvetlenebbül érintett gazdasági szektor. A meteorológiai információk széleskörű, hatékony felhasználását nagyban akadályozza az OMSZ bevétel orientált finanszírozási struktúrája. Az éves költségvetési törvény által előírt bevételi kötelezettsége nem harmonizál az adatpolitikára vonatkozó Európai Uniós normákkal és a magyar jogszabályi környezettel. Az agrárrezsi csökkentése érdekében megvalósítandó meteorológiai adatpolitika fő célkitűzése egy olyan, a meteorológiai adatok, információk hatékony felhasználását lehetővé tevő, széleskörű és ingyenes adatelérést biztosító, magas szakmai színvonalú meteorológiai információs rendszer kiépítése, amely hiteles meteorológiai adatokkal segíti a gazdák mindennapi termelő tevékenységét, segíti a mezőgazdaságot a klímaváltozás hatásainak vizsgálatában és mérséklésében, hozzájárul az agrárgazdaság szempontjából fontos kormányzati döntések meghozatalához.

Meteorológus, 2008 óta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. 2017 óta felelős az OMSZ szolgáltatásainak menedzsmentjéért, ügyfél- és partnerkapcsolatainak szervezésért, valamint a PR és kommunikációs kampányokért. Jelenleg az OMSZ Elnöki Titkárságának vezetője, részt vett a Digitális Agrár Stratégia Meteorológiai Projekt kidolgozásában. Elkötelezett képviselője a megbízható, hiteles meteorológiai mérések, adatok, információk hatékony felhasználását lehetővé tevő, ingyenes adatelérést biztosító meteorológiai információs rendszer kiépítésének.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: