Prof. Bruno Tisseyre

Prof. Bruno Tisseyre

AgroTIC konzorcium

vezető

Prof. Bruno Tisseyre doktori fokozatát az agrártudományok területén szerezte 1996-ban a Montpellier-ben található SupAgro-ban (Mezőgazdasági Felsőoktatás és Természeti Erőforrások Nemzeti Intézete, Franciaország), majd itt is kezdte meg munkáját ugyanebben az évben. 2003-ban kutatói szabadságát az Ausztráliai Sydney-ben töltötte (Australian Centre for Precision Agriculture). 2012-ben szintén a Montpellierben található SupAgro-ban habilitált. Kutatási területe a precíziós szőlőtermesztés (Precision Viticulture (PV)), amely területen számos kutatási projektet indítványozott és vezetett nemzeti és Európai Uniós szinten, akadémiai illetve magánvállalkozásokkal is.

Ezek a projektek elsősorban a következő tématerületekre koncentráltak: I. a térbeli adatok felhasználhatósága, II. a térbeli adatok elemzése és hasznosíthatósága a helyspecifikus művelés megvalósításához (Oppurtunity index a helyspecifikus gazdálkodáshoz), III. az adatok extrapolálásának lehetősége, elsősorban a vízellátottság vizsgálata.

A távérzékelési eljárások vizsgálatában végzett kutatásainak eredményeként az ICV-vel és Astrinum-mal közösen egy olyan szolgáltatást hoztak létre, amely segíti a technológia alkalmazását a szőlőtermesztők számára (Oenoview). Jelenleg az AgroTIC konzorciumot vezeti, amely 24 vállalkozást tömörít a digitális gazdálkodás és a Digitális Mediterrán Farm témakörben, valamint egy 15 vállalkozást tömörítő élő laboratórium vezetői feladatait látja el, amelynek célja a digitális szőlőtermesztés gyakorlati megvalósítása.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Share on facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

  • Időpont: 2020.02.18-19.
  • Helyszín: 1044 Budapest, Íves út 16., Aquaworld Resort ****

Fizetési rendszer: