Speiser-Ferenc-RS-foto

Speiser Ferenc

RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

Speiser Ferenc mezőgazdasági gépjavító üzemmérnök (1976), mezőgazdasági energiagazdálkodási szaküzemmérnök (1982) A megoldáshoz kapcsolódó szabadalom tulajdonosa fiaival együtt, a precíziós szárítás szakértője.

Egy életszerű helyzet a gyakorlatból, tehát nem mese:
A gazdálkodó precíziósan vet, műtrágyáz, permetez, de a kukoricát nem tárolhatja góréban. A szárítójában viszont 100 °C feletti maghőmérséklet uralkodik a szárítózóna egy szakaszán, emiatt felforr a víz a kukoricában, a gőz megrepeszti azt, az aminosavakat, zsírokat, vitaminokat megtizedeli. Sok a törtszem és liszt, sok gáz fogy, ami a precíziós gazdálkodás eredményességét kérdésessé teszi. A probléma forrását azonban nem tudja beazonosítani, ám a Videokontroll rávilágít az okokra.
Az elmúlt hat év tapasztalatai és mérési adatai szerint gyakran a szárító a raktározási nehézségek, toxin termelődés fokozódásának forrása. A precíziósan termelt kukorica kiváló minőségét meg kell őrizni! Ez a fogyasztók, azaz a lakosság érdekét is szolgálja.
A több százmilliós szárítótelep beruházások esetében nagyon hasznos előzetes információ lenne a gazdaságok döntéshozói számára, ha tudhatnák, hogy a kiválasztott műszaki megoldás, milyen hatást fog gyakorolni a kukorica hőmérsékletére a szárítás folyamatában. A minősítési szolgáltatás és mérési eljárás az AGROmashEXPO 2020 Hazai Termékfejlesztési Díj pályázatán, Prémium Oklevelet érdemelt ki.

További előadók:

Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassuk a precíziós gazdálkodás gyakorlatát - úgy, hogy a beruházás
meg is térüljön

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: