Vilma, a robot 95 százalékos vegyszer-megtakarítást is lehetővé tesz

Egy brit startup cég „Vilma” elnevezéssel egy új mezőgazdasági robotot hozott létre, amelyet a közelmúltban egy kelet-angliai konferencia keretében mutattak be.
5
dec

Vilma, a robot 95 százalékos vegyszer-megtakarítást is lehetővé tesz

A robot a fejlesztés utolsó fázisában van, egyelőre kísérletekben tesztelt. A mesterséges intelligenciával rendelkező robot a búzavetésekben képes megkülönböztetni az idegen fajokhoz tartozó növényeket, és a tápanyagokat az egyes növények igénye szerint adagolja, ami 95 százalékos vegyszer-megtakarítást tesz lehetővé.

A monitoring robot által összegyűjtött adatok segítségével a Vilma pontosan látja a vetés minden tenyérnyi helyét, beleértve a csírázó növényeket és a rovarokat.

Vilma

Vilma már most meg tudja különböztetni a búzát minden mástól – fotó: farminguk.com

Sam Watson Jones, a robot egyik feltalálója szerint ez a növénytermesztés teljesen új megközelítését teszi lehetővé, amelynek alapján a mezőgazdasági termelés új lehetőségei bontakoznak ki, és akár különböző növények vethetők ugyanarra a helyre, különböző időben betakarítva. A növénytermesztés az eddiginél jóval nagyobb mennyiségű élelmiszer-alapanyagot lesz képes termelni, számottevően mérsékelve annak a környezetre gyakorolt káros hatását.

Ez a közeli jövőben piacra kerülő, intelligens gép, amelybe IoT van beépítve, pontosan tervezhetővé teszi a növényápolás minden egyes műveletét, és ezzel új korszakot nyithat a növénytermesztésben.

Hozzászólás írása