KECSKÉS ZSOLT

kecskés zsolt

Miről szól az előadás?

Előadás címe: PGR – A KITE Zrt. precíziós gazdálkodási rendszere

A termelés hatékonyságát és a fenntarthatóságot szolgáló technológiák megismertetése, elterjesztése a magyar mezőgazdaság résztvevőinek együttes érdeke. Ezt felismerve határozta el a KITE Zrt., hogy elindít egy komplex, minden gazdasági méret mellett hasznosítható precíziós szaktanácsadási rendszert. Célunk volt, hogy a precíziós megoldásokat a technológiai elemek minél szélesebb körére adaptáljuk, és a gazdaság lehetőségeihez mérten be is vezessük, lépésről-lépésre. 

A PGR rendszer három, egymást támogató részegységből tevődik össze, melyek a 2010 óta fejlesztett Precíziós technológia, a precíziós szolgáltatásokon alapuló Partner Profit Program és a digitális alkalmazásokat tartalmazó PrecZone.

A PrecZone alkalmazások egy olyan informatikai szolgáltatásrendszer részei, amely képes a felhasználónál képződő és egyéb forrásból elérhető adathalmaz összegyűjtésére, rendszerezésére, majd ezek feldolgozásával segíti a gazdálkodót a döntéshozatalban. A döntéstámogató alkalmazások köre rendkívül széles és a gépüzemeltetéstől a tápanyag-gazdálkodáson át, egészen a növényvédelemig számos területen nyújt segítséget.

Mit érdemes tudni az előadóról?

Kecskés Zsolt a vajdasági Zentán született, 1975.09.19-én. Középiskolai tanulmányait a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban végezte. A természet tisztelete és szeretete által vezérelve jelentkezett a nagy múltú keszthelyi Pannon Agrártudományi Egyetemre. Itt szerezte meg általános agrármérnöki és növényvédő szakmérnöki diplomáját 1999-ben. Azóta a mezőgazdaság több területén dolgozott és szerzett tapasztalatot. 11 évvel ezelőtt csatlakozott a KITE Zrt-hez. Agronómiai üzletkötő-szaktanácsadóból precíziós gazdálkodási szaktanácsadó, majd 5 éve kinevezve kiemelt szolgáltatás-értékesítési igazgatóként feladata a precíziós szemléletű szaktanácsadás országos hálózatának irányítása, valamint új rendszerprogramok és szemléletek bevezetése. 

Gyakorló növényvédelmi agrármérnökként hiszi, hogy az eredményes, fenntartható és környezetkímélő termesztéstechnológiához elengedhetetlen, hogy döntésekhez igénybe vegyük a ma elérhető digitális rendszerek adta információkat.