Megérkeztek a John Deere továbbfejlesztett permetezőgépei

Egy izmos ráncfelvarrást kaptak a már jól ismert John Deere önjáró permetezőgép típusok.

John Deere 400-as és 600-as permetezőgép-sorozat

Egységes változás, a korábbitól tágasabb vezetőfülke, a legkorszerűbb kezelőszervek és a See & Spray Select intelligens, irányított permetezési rendszer a megelőző jellegű, vegyszeres növényvédelemhez. Változás a kínálatban: az R4030-as típus helyébe a 408R lép, 280 lóerős motorral és 3000 literes tartállyal; az R4038-ast a 410R váltja, 310 LE-es motorral, valamint 3780 literes tartállyal; az R4045 helyett a 412R lesz, változatlanul 4540 literes tartállyal, de 346 helyett, 326 lovas motorral; a 612R típus ugyanakkor a gazdálkodók kérésre erősebb lett (355 LE), megkapta a 9 literes, Deere PowerTech erőforrást; a kínálat legnagyobbja a 616R, 375 LE-s motorral és 6056 literes tartállyal. 

A John Deere permetezők mellett meg kell említeni az önjáró szórógépeket (műtrágyázókat) is, ahol a 400R típus 5,66 köbméteres tartályt kapott, míg a 600R-nél választhatunk ugyanezen tartály, vagy a nagyobb, 8,5 köbméteres között.

Mind a 400-as, mind a 600-as permetezők egyaránt rendelkeznek JDLink telematikával.
Mind a 400-as, mind a 600-as permetezők egyaránt rendelkeznek JDLink telematikával.

Minden, ami technika

Mind a 400-as, mind a 600-as permetezők egyaránt rendelkeznek JDLink telematikával, a StarFire 6000 műholdas jelfogóval, valamint a 10 collos, 4600 Generation 4 CommandCenter érintőképernyős kijelzővel és AutoTrac iránytartással.

Permetezés

A szórófej kiválasztása és a szóráskép beállítása az ExactApply segítségével egyedileg választhatók ki, 6 szórófejből kettő is működhet, akár szakaszosan is. Nagyon fontos a kijuttatott anyag nyomása, mennyisége és a lefedett terület folyamatosan igazodjon a munkasebességhez, nemcsak egyenesben, de a fordulókban is. Ez kiegészül immáron a See & Spary Select célzott, „foltpermetezési” lehetőséggel, a gyomosodás megelőzésére.

Állandó szórókeret-magasság és nyomás

A BoomTrac Pro2 segítségével tartható a kívánt magasság a talaj vagy a növényzet fölött, miközben a nyomást folyamatosan fenntartja a csővezetékekben cirkuláció által. Megakadályozva nemcsak a lerakódásokat, de minimalizálja a munka végén, öblítéskor, átmosáskor keletkező oldat mennyiségét is. Továbbá, munka közben minden szórófej egységes hatékonysággal tud működni. A John Deere ezt a megoldást már 2008 óta alkalmazza. A maximális keretszélesség típustól függően 27-40,2 méter. A stabilitást és talajkövetést független felfüggesztések, a kerekenkénti kettős légrugózás szintén elősegítik.

Meg kell még említeni a CommandDrive hidrosztatikus összkerék-meghajtást, amely a menetellenállástól – azaz talajegyenetlenségtől, domborzattól függően – szabályozza a motor fordulatszámát és nyomatékát, az egyenletes haladás, a precíz munkavégzés érdekében. Ezzel párhuzamosan, az automatikus üzemmód (Auto Mode) optimalizálja a motorfordulatot, csökkenve a permetezőgép üzemanyag és AdBlue felhasználását.

Munka közben minden szórófej egységes hatékonysággal tud működni.
Munka közben minden szórófej egységes hatékonysággal tud működni.

Fülkekomfort

A permetezőgépen az új fülke változatlanul a motor mögött van, mint a traktorok esetében. A Select kivitelnél mechanikus rugózású vezetőülés van, textil kárpitozással, alap rádióval, Bluetooth csatlakozással, 4 USB dugóval, egy 12 voltos szivargyújtós csatlakozóval, valamint automata klímaberendezéssel.

A Premium fülkében elektromos állítású a vezetőülés, érintőképernyős rádió van, okostelefonos csatlakozással, kétoldali lábtámasz a kormányoszlopnál, hűtőszekrény és egy rögzítő sín a kiegészítő kiejlzőknek. Az Ultimate csomagnál légrugózású, bőrkárpitozású, hűthető-fűthető vezetőülés van, masszázsfunkcióval, továbbá bőrbevonatú kormánykerék.

Forrás: www.deere.com