Mennyi az annyi? – precíziós gazdálkodásról sallangok nélkül

Februárban újra itt a PREGA Konferencia és Kiállítás, ahol közvetlen stílusban, központi, exkluzív helyszínen tudjuk megvitatni a gazdálkodás fejlesztésének legizgalmasabb kérdéseit.

Nézd friss szemmel, hogyan tudsz többet kihozni kevesebből!
Az igazi, téli konferenciaszezonban megvalósuló esemény kiváló alkalom arra, hogy a most még zajló 2019-es gazdasági évet összegezzük, értékeljük és megosszuk a tapasztalatokat.

Mi az, ami változatlan 2020-ban is az ország legismertebb agrárkonferenciájában?

• Középpontban a szakma: közel 100 gyakorlati tapasztalatokat átadó előadás felkészült szakemberektől, akik évek óta foglalkoznak a precíziós gazdálkodással. Sőt, az előadások előkészítésében a PREGA Szekció Szervező Bizottságának tagjai is aktív szerepet vállalnak. A népszerű gazdálkodói kerekasztalok is folytatódnak a friss tapasztalatok megvitatásával.

• Networking: egyedülálló kapcsolatépítési lehetőség a precíziósan már gazdálkodókkal, érdeklődő agrárvállalkozókkal, szolgáltatókkal – mi segítünk, hogy a konferencián a spontán kapcsolatteremtési lehetőségeken túl minél több új szakmabelivel ismerkedjen meg. A 2019-re már 1000 fős létszámot meghaladó közönség várhatóan tovább növekszik a következő alkalommal.

• Élmény: Közép-Európa egyik legnagyobb wellnesskomplexumában található az exkluzív konferenciahelyszín, amely könnyen megközelíthető az ország bármely pontjáról.

prega közvetlen stíllus
A PREGA Konferencia kiváló alkalom arra, hogy a most még zajló 2019-es gazdasági évet összegezzük, értékeljük és megosszuk a tapasztalatokat.

 

Mivel újul meg a hatodik PREGA Konferencia?

• Munkaművelet specifikus a szántóföldi szekció felosztása (talajinformációk, vetés, növényvédelem, betakarítás), természetesen fókuszban a főbb szántóföldi kultúrákkal: kukorica, napraforgó, kalászos, szója, repce.

 Meghívjuk a Digitális Agrár Stratégia projektek résztvevőit tapasztalataiknak, eredményeiknek bemutatására.

• Generation NeXt! extra kedvezmények, hogy a 30 év alatti fiatal gazda és még oktatásban részt vevő generáció is a korábbinál nagyobb számban vegyen részt. Ennek érdekében elindult az Agroinform Generation NeXt pályázata, amelyre nappali tagozatos egyetemi hallgatók jelentkezését várjuk, és amelynek nyertesei teljes ellátást biztosító 2 napos belépőt kapnak PREGA Konferencia és Kiállításra. Emellett személyre szabott karrierépítő programban is részt vehetnek.

Mint hírül adtuk, 2021-ben a PREGA Konferencia mellett Magyarországon rendezzük meg az Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát is. Ez egyúttal visszajelzés  arról is, hogy a PREGA-n részt vevő nemzetközi szaktekintélyek megismerték az aktív hazai precíziós gazdálkodást és a digitális agrárium köré épülő szakmai közösséget, valamint a konferenciaszervezés magas színvonalát.

exkluzív helyszín
Itt közvetlen stílusban, központi, exkluzív helyszínen van lehetőség megvitatni a gazdálkodás fejlesztésének legizgalmasabb kérdéseit.

 

Szintén a Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Társaság kiemelkedő szaktekintélyei látogatnak el 2020-ban is Magyarországra, és készülnek izgalmas előadással:

Prof. James (Jess) Lowenberg-DeBoer
Az Egyesült Királyságban lévő Harper Adams Egyetem Agrártechnológiai Alkalmazott Közgazdasági Intézményének Elizabeth Creak Alapítvány által támogatott vezetője. A Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Egyesület következő ciklusra megválasztott elnöke, a precíziós gazdálkodás (Precision Agriculture) folyóirat társszerkesztője. A fő kutatási területe a mezőgazdasági technológiák ökonómiai vizsgálata, különös tekintettel a precíziós technológiákra. Kutatási munkáját és azon túlmutató egyéb tevékenységeit a saját tapasztalatokon megszerzett gyakorlat inspirálja. Jelenleg is tulajdonosa és menedzsere egy 300 hektáros, elsősorban kukorica- és szójatermesztéssel foglalkozó gazdaságnak az USA-beli Iowa államban.

 

PREGA előadók
Prof. Bruno Tisseyre (balra) és Prof. James (Jess) Lowenberg-DeBoer (jobbra)

 

Prof. Bruno Tisseyre
Doktori fokozatát az agrártudományok területén 1996-ban szerezte a franciaországi Montpellier-ben található SupAgróban (Mezőgazdasági Felsőoktatás és Természeti Erőforrások Nemzeti Intézete), majd itt is kezdte meg munkáját. Kutatási területe a precíziós szőlőtermesztés (Precision Viticulture (PV)), amely területen számos kutatási projektet indítványozott és vezetett nemzeti és európai uniós szinten, akadémiai, illetve magánvállalkozásokkal is.

A távérzékelési eljárások vizsgálatában végzett kutatásainak eredményeként olyan szolgáltatást hoztak létre, amely segíti a szőlőtermesztőket a technológia alkalmazásában (Oenoview). Jelenleg az AgroTIC konzorciumot vezeti, amely 24 vállalkozást tömörít a digitális gazdálkodás és a Digitális Mediterrán Farm témakörben, valamint egy 15 vállalkozást tömörítő laboratórium vezetői feladatait látja el, amelynek célja a digitális szőlőtermesztés gyakorlati megvalósítása.

 

prega 2019
A programsorozat jövőre újabb elemekkel is bővül.

 

A PREGA Konferencia és Kiállítás időpontja: 2020. február 18–19.
Helyszíne: Aquaworld Hotel Resort, Budapest

A PREGA márkanév alatt – a konferencia és kiállítás mellett – folytatódik az Agroinform Csapata által szervezett programsorozat, amelnyek legközelebbi állomása a PREGA Agrobot Show, melyet 2020. január 22-én rendezünk meg az AGROmashEXPO keretében. További információt ITT talál.

A PREGA-hoz kapcsolódó események szervezéséről folyamatos tájékoztatást adunk itt az Agroinform.hu portálon, a hírlevelünkben, valamint személyesen az országos szakmai kiállításokon (Farmer Expo, Bábolnai Gazdanapok, Kaposvári Állattenyésztési Napok, OMÉK, AGROmashEXPO), a nyilvános programegyeztető megbeszéléseken budapesti irodánkban és a média- és szakmai partneri körön keresztül.

Jelentkezzen már most a 2020-as PREGA Konferenciára!

 

Főtámogató:

 

 

 

Kiemelt szakmai támogató:

 

 

 

Kiemelt támogató:

További cikkek

Megépítették a „jövő traktorgyárát” Franciaországban​

A CLAAS „Jövő traktorgyára” Le Mans-ban, Franciaországan, hivatalosan is megkezdte működését a hároméves modernizációt követően. A legmodernebb digitális csúcstechnológiákra támaszkodva a termelés új mérföldkőhöz érkezett.​

Mit tudnak az Amazone intelligens permetezőgépei?​

Az új Amazone Pantera 4504 önjáró permetezőgép több részletfejlesztést tartalmaz a típuselődökhöz képest. Módosult a keringtetős rendszerű permetszer-kijuttatás, a kezelőközpont, de javult a gép hozzáférhetősége akár tisztítás, akár karbantartás szükséges.​

KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS 2020

A nagy sikerű PREGA Konferencia és Kiállítás rendezvény sorozat 2020-es állomásán ezúttal is a lehető legtöbb és leghasznosabb információk átadására helyezzük a hangsúlyt.

Megosztás itt: facebook
Rendezvény megosztása

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, forduljon hozzánk bizalommal a tusak.zita@prega.hu e-mail címen vagy hétköznap 08:00 – 16:30 között a +36 30 383 3506 telefonszámon.

Fizetési rendszer: