Ezzel a permetezővel 95 százalékkal csökkenthető a vegyszerhasználat

Az ecoRobotix lerántotta a leplet az első, nagy precizitású permetező eszközéről, az ARA-ról. A permetező szelektív munkavégzésre képes és a mesterséges intelligenciának köszönhetően nemcsak meg tudja különböztetni a haszonnövényeket a gyomoktól, de még éjszakai munkavégzésre is alkalmas.

A permetező célzottan juttatja ki a hatóanyagot szakaszos üzemmódban. Bármilyen folyékony anyaghoz alkalmazható: műtrágya, gombaölő, rovarölő, gyomirtó stb. Az új permetező eszköz 4 különálló tartályának köszönhetően összesen 600 liternyi, 4 különböző (4×150 l) anyagot juttathatunk ki egyszerre.

Az új permetező eszköz maximális kapacitás 96 hektár/nap.
Az új permetező eszköz maximális kapacitás 96 hektár/nap.

A szelektív permetezésnek köszönhetően akár 95 százalékkal csökkenthető a vegyszerhasználat, elegendő egyszer végigmenni a területen, amely jelentős idő- és költségmegtakarítást eredményez. A permetező kialakításánál fogva, permetezést nem befolyásolja a menet közbeni mozgás vagy a szélirány. Az eddigi tesztek alapján a maximális kapacitás 96 hektár/nap.

A gazda, egy tableten tudja beállítani, folyamatosan felügyelni és szükség esetén korrigálni a munkafolyamatokat, az ecoRobotix alkalmazással. Az elvégzett növényvédelmi munkák adatai (terület, vegyszer, dózis, stb.) egy felhő alapú rendszerben tárolható, letölthető, kielemezhető.

Forrás: www.futurefarming.com