SZABARI SZABOLCS

szabari_szabolcs

Szabari Szabolcs a PREGA Gyakorlati Nap tápanyag-gazdálkodási állomásának egyik előadásán várja a látogatókat július 21-én. 

Miről szól az előadás?

Az előadás címe: Atfarm: a Yara új digitális megoldása

Az Atfarm a Yara által kifejlesztett (immáron 17 országban és 14 nyelven elérhető, internet és mobil applikációs alapú) digitális eszköz, amellyel a gazdálkodó:

– idősoros műholdfelvételek alapján nyomon követheti növényállományainak fejlettségi állapotát, és

– változtatható dózisú N-műtrágya kijuttatási tervet és térképet készíthet el

Az Atfarm háttértámogatást nyújt a gazdálkodónak abban, hogy:

  • – Ellenőrizze növényeinek fejlődését, összehasonlítsa az egyes táblarészek terméspotenciálját a teljes vegetációs időszakban, évekre visszamenőleg
  • – Felismerje a táblán belüli rendellenességeket, anomáliákat távérzékelés segítségével
  • – Differenciált dózisban juttasson ki N-műtrágyát (akár mérlegsúlyos műtrágyaszóró nélkül is), a növények valós igényére alapozva

Az eszköz a Yara N-Sensor által alkalmazott algoritmusra épül, amely 3-5 naponta frissülő műholdképek elemzése alapján alakítja ki az eltérő kezeléseket igénylő menedzsment-zónákat, táblán belül.

Az előadás bemutatja ennek a digitális támogató eszköznek a működését, mindezt a baracskai Keve Zrt. példáján keresztül, ahol egy őszi búza tábla differenciált fejtrágyázása valósult meg a Yara Atfarm segítségével.

Mit érdemes tudni az előadóról?

Szabari Szabolcs 5 éve a Yara Hungária Kft. közép-alföldi régiójának szaktanácsadója.  Egyetemi tanulmányait a gödöllői (akkori nevén) Szent István Egyetemen és jogelőd intézményénél végezte, ahol okleveles agrármérnöki, majd talajtani szakmérnöki, 2020-ban pedig precíziós mezőgazdasági szakmérnöki diplomát szerzett. A Yara előtt több mint 13 éven át a megyei növény- és talajvédelmi hatóságnál dolgozott talajvédelmi felügyelőként, majd igazgatóhelyettesként, Szolnokon.

Te se maradj le a PREGA Gyakorlati Nap érdekes előadásairól! Jelentkezz most!