Ezért állítottuk össze a japán kiválóság legjobbjait egy termékeket, teljesítményt és szolgáltatásokat magába foglaló, trendmeghatározó rendszerben: Kubota gazdálkodási megoldások – beleértve a traktor, a munkaeszközök és a berendezések kezelésére szolgáló innovatív termináljainkat. Az összes munkafolyamat tökéletes irányításához.

A Kubota 7'' és 12''-os K-Monitor és a K-Monitor Pro jelentik az első lépést a precíziós gazdálkodás felé. A traktor és a munkaeszköz minden alapvető beállítása folyamatosan nyomon követhető és módosítható a terminál oldalán található gyorskapcsolókkal, vagy az egyszerűen használható érintőképernyőn a K-Monitor Pro esetében. A munkavégzés ezáltal kényelmes, gyors és hatékony lesz akár a leghosszabb munkanapokon is. Mindkét monitor magában foglalja az univerzális terminált, traktorbeállításokat, kamerákat, nyomon követhetőséget, GEOCONTROL, valamint a sávverzélési funkciókat.

A japán kiválóság legjobbja

A japán kiválóság legjobbja az Ön gazdálkodásából is kihozza a maximumot – fotó: Két-KATA Kft.

A GEO-SC automatikus szakaszvezérlés gondoskodik az eszközszakaszok automatikus be- és kikapcsolásáról. Segítségével teljesen megszüntethetők a nem kívánt átfedések és a szántóföld határain kívüli műveletek. Az automatikus szakaszvezérlési licenccel az ISOBUS munkaeszköz önmaga szabályozni tudja a földsávok elejét és végét. Ez időt takarít meg és fokozza a vezetési kényelmet is.

A GEO-VR változó mennyiség automatikusan beállítja az adott ISOBUS munkaeszköz kimeneti mennyiségét. Így lehetővé válik a vetőmag, a műtrágya és a növényvédő szerek mennyiségének módosítása. A részszakasz-specifikus alkalmazás licencével és a földrajzi hivatkozással ellátott térképpel kombinálva maga a munkaeszköz is szabályozni tudja az alkalmazási mennyiséget. Ez növeli a hektáronkénti hozamot és költséget takarít meg.

Kubota traktor vezérlő

A mesteri irányítással tiszta képet kap az összes feladatról – fotó: Két-KATA Kft.

Az utóbbi évek legkülönlegesebb mezőgazdasági innovációi közé tartozik az automatikus kormányzás, mely a Kubotánál elektromos és hidraulikus kivitelben is elérhető. Az ezzel a technológiával felszerelt „automatikus kormányzásra kész" M7003 traktor mindig megbízhatóan a megfelelő útvonalon marad. A hidraulikus automatikus kormányzás biztosítja a traktor irányának és mozgásának pontos szabályozását. Egyenesen előre haladáskor kormányzástámogatást nyújt. A beépített GPS pedig lehetővé teszi, hogy az M7003 rögzítse saját mozgását, megjelenítse a GPS-térképeket a K-Monitoron, és számos automatikus, GPS-vezérelt funkciót hajtson végre.

A lehető legnagyobb pontosság érdekében a Kubota két korrekciós jelet használ: EGNOS (kb. 20 cm pontosság) és RTK (kb. 2 cm pontosság). E két technikai megoldás kombinációja rendkívül pontosan tartja az irányt. Az automatikus kormányrendszer minimálisra csökkenti az átfedéseket és a hibákat, a vezérlési funkciók használatával pedig hatékonyabb munkát eredményez.

erő és intelligencia

Az erő és az intelligencia találkozása – fotó: Két-KATA Kft.

A TIM – Tractor Implement Management (Traktormunkaeszköz-kezelő) a Kubota egy olyan újítása, amellyel a munkaeszköz irányítja a traktort. A TIM már az összes M7003 Premium KVT traktorhoz kapható opcionális felszerelésként. Segítségével a gazdák és a vállalkozók kihasználhatják az innovatív technológia által nyújtott jelentős előnyöket. A rendszer konnyen érthető, kevésbé tapasztalt vezetők is tudják működtetni, így gyorsabb, gördülékenyebb munkát tesz lehetővé. A rendszer átveszi a manuális műveletek kezelését, és felismeri a legmegfelelőbb időpontot ezek elvégzésére.

A Kubota gépek magyarországi forgalmazásával és szervizelésével a Két-KATA Kft. foglalkozik. Bővebb információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi területi képviselővel, vagy látogasson el a Két-KATA Kft. weboldalára!