Egyebek közt ez is kiderült Csőke Ervin, a DynaCrop Business Development Managere "Műholdadatok alkalmazása a precíziós gazdálkodásban: megtakarítások, profit, fenntarthatóság" című előadásából, melyet a 2024-es PREGA Konferencia és Kiállításon hallgathattak meg az érdeklődők. Az előadó nagyon gyakorlatias oldalról közelített a témához: első körben a DynaCrop API rendszer felépítéséről, alkalmazásáról és annak hozadékairól, valamint a 2024-ben és 2025-ben várható fejlesztésekről beszélt.

A DynaCrop API-t a World from Space cég fejleszti, amelynek székhelye a csehországi Brnóban található. Csapatuk térinformatikai, informatikai és környezetvédelmi szakértőkből áll, akik szenvedélyesen foglalkoznak a műholdas adatokkal és a mezőgazdasággal. A termékük könnyen integrálható és széleskörű tevékenységeket támogat, ami jelentős költségmegtakarítást biztosít.

Még több interjút, tudósítást itt találsz a PREGA 2024 konferenciáról. A PREGA előadásairól készült videók pedig visszanézhetők az Agroinform YouTube csatornáján.

Indexkép: Pixabay