A 2024-es PREGA Konferencia és Kiállításon Karagity István az AXIÁL Kft. szervizmérnöke tartott előadást Claas digitális adatkezelési megoldások címmel.

Előadásának fókuszában a 2024. év végétől elérhető Claas Connect, a modern digitális ökoszisztéma állt. Bemutatta, hogy egy felhasználói fiókon belül kezelhető a telemetriai rendszerrel rendelkező gépflotta, valamint a kijuttatási térképek. Ugyancsak az alkalmazáson belül lehetővé válik az összeköttetés és az adatszinkronizálás a farmmenedzsment programokkal, a gépek által készített dokumentációkat tárolni és feldolgozni is lehet. Emellett a rendszer része a gépkonfigurátor és a proaktív szerviz.

Kiemelte, hogy a gépadatok széleskörben elérhetők az alkalmazáson belül, így a problémák kezelése, az időszakos karbantartások is egyszerűbbé válnak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a jelenleg alkalmazott gépek követhetők valós időben a rendszeren belül, hanem majd a jövő autonóm (vezető nélküli) gépei is.

Még több interjút, tudósítást itt találsz a PREGA 2024 konferenciáról. A PREGA előadásairól készült videók pedig visszanézhetők az Agroinform YouTube csatornáján.

Indexkép: Shutterstock