A 2024-es PREGA Konferencia és Kiállításon a Boehringer új termékével, a SoundTalks hangfigyelő rendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat osztotta meg a hallgatósággal Kerényi Katalin, a Boehringer Ingelheim szakmai felelőse. Mint azt kiemelte: olyan technológiai újdonságról van szó, mely az istállóban hallható hangokat elemzi és fontos, az állatok állapotára vonatkozó információkat szűr le belőlük.

Rámutatott: mivel egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdenek a sertéstartó telepeken is a termelők, nagyban segítheti a munkájukat egy ilyen, a mesterséges intelligenciára épülő alkalmazás. A szakember hozzátette: a prognózisok szerint nem véletlen, hogy az állattenyésztésben alkalmazható, ilyen és ehhez hasonló precíziós eszközök piaca sokkal gyorsabban fog bővülni, mint az állatgyógyászati termékek szegmense.

A jövőbe mutató technológiai megoldás működéséről és alkalmazásának előnyeiről részletes információk tudhatók meg videónkból.

Még több interjút, tudósítást itt találsz a PREGA 2024 konferenciáról. A PREGA előadásairól készült videók pedig visszanézhetők az Agroinform YouTube csatornáján.

Indexkép: Pixabay